Vilvoorde / Vlaams-Brabant

Warmtepompboilers

De warmtepompboiler hanteert hetzelfde eenvoudige principe als een warmtepomp, want het onttrekt warmte uit de omgevingslucht en vult deze aan met elektrische energie om het sanitair water tot de gewenste temperatuur te warmen. Dat verklaart waarom warmtepompboilers als systeem om warm water te maken zo aan populariteit winnen. In vergelijking met een traditionele elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler 2 à 3 keer minder stroom.

Dergelijke warmtepompboiler is vooral interessant voor wie dagelijks meer dan 100 liter warm water gebruikt. Hoe hoger het verbruik, des te interessanter wordt zo een warmtepompboiler. Kiest u graag voor duurzame energie, maar niet voor een dak vol zonnepanelen? Dan is een warmtepompboiler een passende oplossing. U bespaart er 50% tot 75% mee op uw energiefactuur! Is dat de moeite? Ja zeker!

Een warmtepompboiler biedt tal van voordelen:

  • Verbruikt 2 tot 3 x minder stroom dan een elektrische boiler
  • 1 KWH verbruikte stroom levert 3,7 KWH energieopbrengst
  • Zorgt voor een voordelige opwarming van sanitair tapwater
  • Zorgt voor milieuvriendelijke opwarming van het tapwater
  • En is tevens perfect aansluitbaar op uw zonnecollectoren

Het rendement van een warmtepompboiler wordt bepaald door enerzijds de temperatuur van de aangezogen warme lucht en door anderzijds de gewenste temperatuur van het warm tapwater.

Gedurende het verwarmingsproces verbruikt de warmtepomp normaal 1 deel elektriciteit en 3 delen warme lucht. Dit betekent dan dat een warmtepompboiler 75% minder stroom zou verbruiken dan een traditionele elektrische boiler. En wanneer u een warmtepompboiler laat plaatsen, kan u soms beroep doen op subsidies of premies: vraag dit na bij uw gemeente!

Voor regio Vilvoorde of Vlaams-Brabant: BEL 0476 / 28 20 42 voor een snelle opvolging van uw project.

info, prijs & offerte warmtepomp boilers De Vestel - Vilvoorde