Warmtepompboilers VilvoordeWarmtepompboilers Vilvoorde

Installateur-hersteller Guido De Vestel uit Vilvoorde installeert, herstelt en onderhoudt warmtepompboilers in een ruime regio rond Vilvoorde.

Warmtepompboiler aan correcte prijs laten installeren? Guido contacteren!

Werking & doel van warmtepompboilers

Warmtepompboilers hanteren eenzelfde werking als warmtepompen. Het doel van een warmtepomp zijnde de in de omgevingslucht aanwezige warmte te benutten om een hoger rendement en dus lager verbruik dan traditionele boilers te bieden. Zo verbruikt een warmtepomp boilersysteem 2 tot 3 maal minder stroom dan een traditionele elektrische boiler.

Warm water voor sanitair / keuken

Warm water in woningen wordt vooral gebruikt in keuken (spoelbak) en badkamer (bad, douche, lavabo). Om het zogeheten sanitair warm water op de gewenste temperatuur te krijgen wordt benodigde warmte bovenop de watertemperatuur verkregen door de warmterecuperatie uit de omgevingslucht middels elektriciteit opgewekt.

Wanneer is een warmwaterbolier / warmtepomp boiler rendabel?

Warmtepompboilers zijn (financieel) interessant en worden rendbel voor personen / gezinnen met een dagelijks verbruik van meer dan 100 liter warm water.

Hoe hoger het warmwaterverbruik, hoe rendabeler de warmtepompboiler installatie.

Warmtepompboilers zijn goed voor het milieu én de portemonnée!

Ben je voorstander van duurzame energie, maar een dak vol zonnepanelen zie je minder zitten, dan kan het installeren van een warmtepompboiler systeem een passende oplossing bieden. Dergelijke boilers laten tot 75% besparing de energiefactuur toe!

Een warmtepompboiler is dus goed voor het milieu én de portemonnée!

Voordelen warmtepompboilers

  • Verbruikt 2 tot 3 x minder stroom dan een elektrische boiler
  • 1 KWH verbruikte stroom levert 3,7 KWH energieopbrengst
  • Zorgt voor een voordelige opwarming van sanitair tapwater
  • Zorgt voor milieuvriendelijke opwarming van het tapwater
  • En is tevens perfect aansluitbaar op uw zonnecollectoren

Subsidies & premies warmtepompboilers

Wanneer je een warmtepompboiler laat installeren, kan je in sommige gevallen van subsidies en/of premies genieten; informeer bij de gemeente!

Installateur warmtepompboilers Vilvoorde / Vlaams-Brabant

Op zoek naar een installateur van warmtepompboilers in Vilvoorde / Vlaams-Brabant? Contacteer warmtepompboiler installateur-hersteller Guido op 0476/28.20.42 of stel je vraag via het contactformulier.